mail@benaco.dk
www.benaco.dk

Om lejligheden og området

Lejligheden

’Benaco’ er det gamle ord for Gardasøen – deraf navnet på hjemmesiden.

For at hjælpe vore italienske venner med udlejning af deres ferielejlighed og for at få øvelse i redigering af hjemmesider har vi oprettet denne hjemmeside.
Lejligheden ligger på vestsiden af søen mellem Manerba og Saló i et ’residence’, som hedder ’Centro Residenziale Benaco’ (CRB). Der er 300 lejligheder på området, men man ser dem bare ikke, fordi der er så meget plads og så meget grønt.
Ejendommen er fra 1970, og lejligheden er fuldstændigt renoveret med nye installationer af vand, varme, gas og el, og alt andet undtagen døre og vinduer er nyt: gulve, vægge, lofter, køkken og bad.
Lejligheden fremstår derfor i dag som praktisk taget splinterny og som den mest moderne i hele området.
Der er et 32” LCD-TV og DVD-afspiller i lejligheden, og man kan for få penge købe trådløs internetadgang på kontoret.

Bygningen er i 3 etager over garageniveau og indeholder 6 lejligheder på hver etage. Lejligheden, som er på ca. 70 m2 med 6 sovepladser, ligger på den midterste etage for enden af bygningen ud mod et villaområde.

Indretning

Stor stue med dobbelt sovesofa
Soveværelse med dobbeltseng
Værelse med dobbelt sovesofa.
Badeværelse (nyt) med brus.
Køkken (nyt, men ikke stort).
Østvendt terrasse med kanonudsigt over Gardasøen, bjergene omkring søen og den store pool.Området

Området er stort med masser af træer, buske og græsplæner, og der er masser af muligheder for sportsaktiviteter. Der er bl.a. adgang til

4 swimmingpools:
- en 50 m pool (olympiske mål)
- en udsigtspool
- to børnepools
4 tennisbaner
3 petanque/boccia-baner
minigolfbane
2 bordtennisborde
volleyball-bane
basket-bane (én kurv)
fodboldbane (interimistisk)
Der er 3-4 livreddere omkring den store pool og mindst én ved udsigtspoolen.
Og der er 3 Golfbaner indenfor 20 min. kørsel

På området er der restaurant/pizzeria, som er åbent i sæsonen. Økonomiklasse med gode pizzaer.
Restaurant ’Il Fungo’ er en restaurant i topklasse med en kanon udsigt. Il Fungo er åben året rundt.
Restauranten har skiftet bestyrer flere gange og i 2010 har der været både italiensk og indisk spisekort.10-15 min. gang til andre restauranter.
20 min. gang til søen.
Bådudlejning ved søen (også speedbåde).
Masser af golfmuligheder.
Masser af cykelmuligheder (tour, racer, mountainbike).
Bus til Desenzano.
Gratis bus til Gardaland, hvis man altså har entrebillet.
Færge over søen eller søen rundt fra Saló.

Kort over Golfbaner


Vi troede ikke, der ville være andre danskere på vestsiden af søen, men vi har mødt et par, som har været på ferie 3 uger i CRB hvert år de sidste 29 år, og gennem de sidste 10 år har de haft den samme lejlighed. Langt de fleste ejere er italienere fra de større byer (bl.a. Brescia), og de kommer på weekend og ferie, og nogle lejer også ud, så der tales både tysk og dansk på området. Dansk dog kun af de få besøgende danskere. Uden for området er der en del små og flere mindre residences med udlejning af lejligheder, så ja – det er et turistområde, men ikke med så voldsomt pres som på østsiden, hvor man i perioder ser, at over halvdelen af bilerne ved nogle supermarkeder er danske. Er man inde på CRB’s område, er der god plads, og vi har ikke set poolen overrendt endnu, selvom der er flere mennesker i weekenden end i løbet af ugen. Udenfor sæsonen, som er juni-august inkl., er man praktisk taget alene på området, og de fleste faciliteter er lukkede.

Kan man ikke få underholdning nok i og omkring CRB, så er der kun omkring 40 minutters kørsel til Lazise med bl.a. Gardaland (gratis bus), Caneva World og Moviestudios.
Og for de unge er der diskoteker selv i de mindste flækker. De bedste skulle være Coco Beach lidt nord for Desenzano og Sesto Senso i Desenzano (meget eksklusivt!).


Naboen

Et lille kuriosum: lejligheden ligger for enden af ejendommen mod den nordlige grænse for området. På den anden side af hegnet ligger flere villaer, og vores nærmeste nabo ser ud til at være uden de helt store økonomiske problemer. I foråret 2008 kørte han en hvid Bentley Continental GT (6 liter motor m 560 HK) og vennerne i bl.a. en sort Lamborghini cabriolet og andre interessante køretøjer, som man pga. den specielle ’sound’ ikke kan undgå at bemærke. Efter sommerferien var den hvide Bentley skiftet ud med en hvid Lamborghini, som blev skiftet tilbage til Bentley'en i efteråret. Gad nok vide, hvor han gemmer bilerne, når han ikke kører i dem... Januar 2009: Nu en BMW X6 i indkørslen. Følg med i føljetonen! I 2010 har der stået 2 stk. BMW X6 oppe foran huset og en spritny sort Ferrari California nede ved porten. Vi er spændte på, hvad 2011 bringer…